• Home

Vaše pravo na znanje!

Moj-imunitet-Vase-pravo-na-znanje

Cilj svih ovih tekstova je da vas edukuju, da vas upoznaju sa osnovom bolesti, kako bi imali znanje i učestvovali i vi u Vašem lečenju, a ne bili samo pasivni učesnik i posmatrac koji prolazi razne vrste protokola. Danas, sa tehnološkom i informativnom revolucijom imate mogućnosti da saznate putem Interneta o Vašoj bolesti i o najnovijim načinima lečenja nekada i više i od Vaših lekara. Naročito je važno da znate da učestvujete sa njima u diskusiji, realno procenjujete uspečnost Vašeg lečenja jer na kraju to je samo Vaš život i ničiji drugi.

Verujte lekarima ali isto tako nemojte se ustručavati da i vi iznesete Vaše misljenje koje mora biti bazirano na naučnim činjenicama. Danas na internetu možete pročitati publikovane naučne radove iz bilo koje teme koja vas zanima, a pri tome veliki broj svih tih web sajtova su besplatni. Najpoznatiji od njih je “Medline” www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/ najveća elektronska medicinska baza podataka koju održava Američka Vlada i koja sadrži skoro sve stručne radove iz oblasti biomedicine zvanično objavljene danas u svetu.

„PRINCIPLES OF PATIENTS RIGHTS AND RESPONSIBILITIES“

Ovaj tekst i sajt su edukativnog karaktera, namenjeni za opšte obrazovanje i u informativne svrhe, nisu zamena za profesionalni medicinski savet, ispitivanje, dijagnozu ili lečenje.

error: Sadržaj je zaštićen!!