Bio Silymarin

Bio-Silimarin Plus™ je najfiniji ekstrakt mlečnog čička koji je danas dostupan u svetu . Svaka enterično obložena kapsula osigurava potpunu apsorpciju i bioraspoloživost najmoćnijeg evropskog ekstrakta mlečnog čička. Garantovano!

Bio-Silimarin PLUS™ je poboljšana verzija jednog od najpopularnijih proizvoda koje proizvodi Aloha Medicinals, ovog puta u  gastrorezistentnoj kapsuli “Enteric Coated” (vrsta kapsule koja  se ne raspada u želucu već u tankom crevu) za još bolju apsorpciju i bioraspoloživost!

Bio-Silimarin PLUS™ – je napravljen od (suvog) ekstrakta ploda badelja. Suvi ekstrakt ploda badelja  se već dugo koristi kao podrška optimalnom zdravlju jetre.

Bio-Silimarin PLUS™ je 100%  proizveden u Americi, 100% čist i ne sadrži nikakve druge dodatke ili aditive. Ovaj proizvod sadrži sirov ekstrakt mleka čička koji se organski uzgaja i uvozi iz Nemačke.

Ovaj proizvod ne sadrži sastojke iz Kine.

Doziranje i način upotrebe

 

Preporučuje se 1 kapsula  dnevno, dva meseca u kontinuitetu. U jednoj bočici ima 60 kapsula

Sastav: suvi ekstrakt ploda badelja (Silybum marianum) 500 mg, pululan (kapsula)

 

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

Bio-Silimarin PLUS™ je poboljšana verzija jednog od najpopularnijih proizvoda koje Aloha Medicinals proizvodi. ovog puta u gastrorezistentnoj kapsuli “Enteric Coated” za još bolju apsorpciju i bioraspoloživost!

Šta je Bio-Silimarin PLUS™?

Bio-Silimarin PLUS ™ je potpuno prirodan koncentrovan i pročišćen ekstrakt semena iz biljke  mlečnog čička, “Silibum marianum”. (šareni čkalj). Sastoji se pre svega od „silimarina“, što je naziv za grupu jedinjenja mlečnog čička koja se zovu flavinoidi. Odavno je poznat i korišćen, još u drevnom Egiptu. U vreme Grka, je takođe  bio poznat, Hipokrat ga je smatrao najznačajnijim od svih biljaka.

Tokom rimskog perioda, plodovi badelja su se nosili kroz celo carstvo i bili su toliko važni da su postali jedno od glavnih predmeta trgovine. Tokom srednjeg veka u Evropi, Sikavica je poznata jos pod nazivima šareni čkalj, zmijina trava, badelj. Mleko čička se u Evropi koristi kao lek za probleme jetre već hiljadama godina. Njegova upotreba je detaljno dokumentovana u prvom veku (AD 23-79), kao biljka koja je bila odlična za zaštitu jetre. Rana hrišćanska tradicija mlečni čičak je posvetila Devici Mariji. U 19. veku Eklektici su koristili biljku za varikozne vene, menstrualne teškoće i zagušenja u jetri (kada je jetra previše puna krvi ili drugih tecnosti ) , slezini i bubrezima. Mleko čička se uzima i za povećanje proizvodnje majčinog mleka, za podsticanje izlučivanja žuči i kao lek za depresiju.

Bio-Silimarin PLUS ™ je pakovan sa jedinjenjima poznatim kao flavonoidi, koji uključuju niz  povezanih molekula, od kojih se najvažniji nazivaju silikobin, (takođe poznat i kao Silibinin, ili silikobinin), silidijanin i silihristin.  Bio-Silimarin PLUS ™ je posebno koncentrovan i prečišćen da bi se poboljšala ova specifična jedinjenja.

Bio-Silimarin PLUS ™ podržava zdravu funkciju jetre sa svojim moćnim antioksidativnim svojstvima. Silimarin može da se koristiti i kod oboljenja žučne kese i žučnih puteva, trovanja jetre različitog porekla, masne degeneracije jetre, upala jetre virusnog porekla i drugih oštećenja. Koristi se i kod dijabetesa tip 2, kod problema sa varenjem, zastoja u lučenju žuči. Silimarin se koristi kao pomoćna terapija u slučaju hemoterapije, jer sprečava oštećenja jetre i bubrega. Silimarin deluje protiv brojnih otrova jetre (kao antagonist). On povećava nivo glutationa, supstance koja detoksifikuje jetru i sprečava oštećenja pod dejstvom hemikalija, lekova, hormona. Utiče na stabilisanje membrane ćelija jetre, time sprečava ulazak toksina i stimuliše obnavljanje oštećenih ćelija. Aktivira enzime koji u jetri razgrađuju strane materije, podstiče obnovu ćelija nakon oštečenja. Važi za najbolji prirodni regenerator jetre.

Ko može da koristi Bio-Silimarin PLUS ™?

Svaka osoba koja živi modernim načinom života sa svom našom nezdravom hranom, punom konzervansa  i pesticida može uz Bio-Silimarin PLUS ™ da sebi pomogne da osigura optimalno zdravlje.

Da li je Bio-Silimarin PLUS ™ bezbedan?

Ne postoje dokumentovane kontraindikacije za Bio-Silimarin PLUS ™. To znači da nisu primećene štetne nuspojave ili opasne interakcije. Međutim, uvek je pametno da se konsultujete sa svojim lekarom ukoliko koristite  bilo kakve lekove.

Šta znamo o Silybum marianum-u?

Gujina trava (lat. Silybum marianum) je dvogodišnja zeljasta biljka iz porodice Asteraceae. Naziv je dobila jer se koristila za lečenje od ujeda otrovnih zmija. Druga imena su: sikavica, gospin trn, badelj, oslobod, šareni čkalj, divlja artičoka, itd. Poreklom je iz mediteranskih krajeva Evrope. Važi za najbolji prirodni regenerator jetre.  Izgledom podseća na čičak, ali se ove dve biljke razlikuju. Visina gujine trave je oko 2 m. Na tigrasto prošaranim listovima se nalaze bodlje koje luče otrov i otežavaju branje. Koren je vretenast i mesnat. Cvetovi su ljubičasti i bodljikavi. Plod je jajastog oblika i zaštićen je smeđom opnom.

Moj imunitet Gujina-trava

Pošto se plod badelja koristi već više od 3.000 godina, mnogo je pisano o njegovoj sposobnosti da podrži zdravu funkciju jetre. Nacionalna biblioteka zdravlja SAD-a (www.pubmed.com) trenutno navodi skoro hiljadu nedavnih istraživačkih radova o Silimarinu. Ovi recenzirani članci su iz glavnih istraživačkih centara našeg vremena, kao što su Univerzitet Harvard, John Hopkins i Nacionalni institut za zdravlje.

Lekovitost biljke:

 • jača organizam, naročito posle operacija i teških bolesti;
 • poboljšava apetit;
 • reguliše probavu;
 • pomaže u lečenju zatvora i hemoroida;
 • ublažava tegobe koje izaziva kamen u žuči;
 • štiti i čisti jetru, a posebno se preporučuje ljudima koji konzumiraju masnu hranu i alkohol, kao i onima koji dugo piju lekove;
 • otklanja mamurluk;
 • povećava nizak krvni pritisak;
 • snižava šećer i loš holesterol;
 • uspešno suzbija alergijske reakcije;
 • pomaže u lečenju nadbubrežne žlezde;
 • ublažava upalu slepog creva;
 • pomaže u lečenju psorijaze;
 • otklanja glavobolju;
 • uspostavlja redovan menstrualni ciklus.

Silimarin deluje protiv brojnih otrova jetre (kao antagonist). Menja spoljnu građu jetrenih ćelija (hepatocita), tako da u nju više ne prodiru otrovi.Aktivira enzime koji u jetri razgrađuju strane materije, podstiče obnovu ćelija nakon oštečenja i delimično modulira imunitet.

13 razloga zašto je silimarin (silymarin – mleko čička) odličan za naše zdravlje:

 

 # 1: Silimarin (silymarin) čisti jetru

Postoji razlog zašto se silimarin (silymarin) zove „biljka jetre“. Flavonoidna kombinacija silimarina (silymarina) (a naročito silibin-fitonutrienta) može da pomogne u obnovi ćelija jetre, istovremeno uklanjajući toksine iz tog organa. Jetra je najvažna u detoksikaciji tela, jer je i skladište ključnih hormona u toku metaboličkih procesa. Kliničke studije urađene 2000. godine na  zahtev  Nacionalnog centra za komplementarnu medicine (National Center for Complementary Medicine (part of the National Institutes of Health)  pokazale su da silimarin (silymarin) može da bude hepato-protektivan kroz brojne mehanizme: antioksidativno delovanje, blokadu toksina od strane ćelijske membrane, pojačanu sintezu proteina, antifibrinolitičku aktivnost,  anti-inflamatorne i imunomodulatorne efekte.  Članak iz 2005. objavljen u časopisu Alternativna medicina kaže  da flavonoidi u silimarinu (silymarinu) štite jetru tako što  povećavaju njenu otpornost na toksine.

# 2: Silimarin (silymarin) je odličan za imunološki sistem

Silimarin (silymarin) je snažan antioksidans, detoksicira jetru, uklanja toksične materije  i sprečava oštećenja jetre od strane slobodnih radikala  i pomaže organizmu da se bori protiv mnogih hroničnih bolesti.

Istraživanja su pokazala da silimarin (silymarin) oporavlja oštećenu jetru nastalu usled  delovanja teških metala (žive, arsena, kadmijuma i olova, I td.).  

Toksičnost teških metala je ozbiljno pitanje jer smo svi izloženi tome iz vazduha, vode, zubnih plombi od amalgama, pesticida, gomile hemikalija u kućnom domaćinstvu itd.

# 3: Silimarin (silymarin) pomaže u sprečavanju nekontrolisanog rasta ćelija

Antioksidantna svojsta silimarina (silymarina) štite DNK u ćelijama od oštećenja od strane slobodnih radikala.

# 4: Silimarin (silymarin) pojačava proizvodnju glutationa

Silimarin (silymarin) jača sintezu glutationa (snažno -antioksidantno jedinjenje , koje se sintetiše u našem orgamizmu).

# 5: Silimarin (silymarin) smanjenjuje upalu

Studija iz januara 2017. godine je otkrila da silymarin pomaže da se smanji inflamatorma lančana reakcija ćelija koju stvara hepatitis C, istovremeno modulirajući imunološki sistem i delujući  antivirusno.

# 6: Silimarin  pomaže u prevenciji gojaznosti

Gojaznost je često rezultat začaranog kruga loših životnih navika, lošeg metabolizma, slabe detoksikacije organizma, raznih hroničnih upala. 

Pomažući telu da se oslobodi toksina, silimarin (silymarin) utiče na postepenu normalizaciju funkcija organa u telu.  Samim tim normalizuje metabolizam, što dovodi do postepenog regulisanja telesne težine. 

Članak  objavljen 2004. godine u časopisu  “The Journal of Alternative and Complementary Medicine”  ukazuje da izloženost organizma hemijskim toksinima utiče štetno na kontrolne mehanizme regulacije telesne težine i može čak da bude glavni faktor globalne epidemije gojaznosti.

# 7: Silimarin (silymarin) pomaže ljudima koji imaju dijabetes

Svojstva silimarina u regeneraciji jetre dugo su poznata, naučnici tek sada počinju da otkrivaju  njegove efekte u regulisanju nivoa šećera u krvi i rezistencije na insulin, što može da bude korisno  osobama sa dijabetesom tipa 2.

Studija iz 2007. godine koju je sproveo Univerzitet u  Salamanki u Španiji utvrdila je da silimarin (silymarin) ima „antihiperglikemijska svojstva“, pomaže u regulisanju „glukoneogeneze jetre“.

# 8: Uticaj silimarina (silymarina) na depresiju

Preopterećena jetra (intoksicirana jetra) može da dovede do neurotoksičnog oštećenja moždanih ćelija, što će uticati na ispoljavanje depresije, anksioznosti pa čak i šizofrenije. 

Imajući u vidu da silimarin (silymarin) pomaže u regeneraciji jetre, istovremeno  uklanjajući toksine, on time pomaže da se depresivna stanja i neurološki problemi umanje.

# 9: Silimarin (silymarin) utiče na kožu da bude lepa

Studije su pokazale da silimarin (silymarin) zbog svojih antioksidativnih svojstava sprečava na koži pojavu tamnih fleka, bora, štiteći kožu od UV zračenja. 

# 10: Silimarin (silymarin) nas detoksicira od previše unetih lekova protiv bolova

Silimarin (silymarin) povećava nivo glutationa, prirodne supstance našeg tela koja detoksifikuje jetru i sprečava oštećenja nastala usled neželjenih efekata dugotrajne upotrebe lekova.

# 11: Uloga silimarina (silymarina) u izbacivanju kamena iz žuči

Silimarin (silymarin) podržava zdravu funkciju žučne kese. Žučna kesa je mali organ, duguljastog oblika, koji se nalazi ispod jetre i odgovorna je za proizvodnju žuči- visoko alkalne tečnosti neophodne za varenje.

Mnoge studije iz 2011. godine objavljene u časopisu “Journal of Advanced Pharmacy Education & Research” potvrđuju njegovu ulogu u smanjenju stvaranja kamena u žuči. 

Iste studije su takođe pokazale da silimarin (silymarin) pomaže onima koji boluju od holestaze (stanje gde žučna kesa prestaje da stvara žuč ili je proizvodnja žuči jako ograničena).

# 12: Uloga silimarina (silymarina) kod masne jetre

Dobra vest je da je konvencionalna medicina dovoljno priznala lekovitost mlečnog čička i da je odobren kao „terapeutski izbor“ za mnoge bolesti jetre, uključujući i masnu jetru.

Masna jetra nastaje zbog taloženja masti u jetri što uzrokuje da se funkcija jetre smanji i može prouzrokovati pojavu dijabetesa, ciroze i raka jetre.

Iako je masna jetra nekada bila povezana samo sa alkoholičarima, sada se pojavljuje kod sve većeg broja ljudi u industrijski razvijenim zemljama.  Masna jetra je povezana sa konzumiranjem standardne američke ishrane, a verovatno i sa GMO.

# 13: Silimarin (silymarin) je odličan kod  osoba sa autoimunim bolestima

Prirodne supstance kao što je mleko čička pomažu da se uravnoteži imunološki sistem, što će uticati na ishod mnogih autoimunih bolesti koja danas postoje. 

Mnogi protokoli lečenja konvencionalne medicine za autoimmune bolesti kao što su Hašimoto tireoiditis (Hashimoto tireoiditis) i dijabetes već na neki način sadrže mlečni čičak. 

Ovaj tekst i sajt su edukativnog karaktera, namenjeni za opšte obrazovanje i u informativne svrhe, nisu zamena za profesionalni medicinski savet, ispitivanje, dijagnozu ili lečenje.

 

BIBLIOGRAFIJA:

 

BioDrugs. 2001;15(7):465-89.

Silymarin: a review of its clinical properties in the management of hepatic disorders.

Wellington K1Jarvis B.

Author information

Abstract

The mechanisms of action of silymarin involve different biochemical events, such as the stimulation of the synthetic rate of ribosomal RNA (rRNA) species through stimulation of polymerase I and rRNA transcription, protecting the cell membrane from radical-induced damage and blockage of the uptake of toxins such as alpha-amanitin. Studies in patients with liver disease have shown that silymarin increases superoxide dismutase (SOD) activity of lymphocytes and erythrocytes, as well as the expression of SOD in lymphocytes. Silymarin has also been shown to increase patient serum levels of glutathione and glutathione peroxidase. Silybin 20 to 48 mg/kg/day has shown promise as a clinical antidote to acute Amanita (deathcap mushroom) poisoning. Primary efficacy data from 3 trials which examined the therapeutic potential of silymarin in patients with cirrhosis, and included patient survival as an end-point, demonstrated that silymarin had no significant beneficial effect on patient mortality. However, upon subanalysis, silymarin 420 mg/day had a significantly beneficial effect on patient survival rate (compared with patients receiving placebo) in 1 randomised, double-blind trial in patients with alcoholic cirrhosis. Silymarin 420 mg/day was also shown to improve indices of liver function [AST, ALT, gamma-glutamyl transferase and bilirubin] in patients with liver disease of various aetiology, including those exposed to toxic levels of toluene or xylene; however, it was largely ineffective in patients with viral hepatitis. Reports of adverse events while receiving silymarin therapy are rare. However, there have been accounts of nausea, epigastric discomfort, arthralgia, pruritus, headache and urticaria. Silymarin has also been reported to have possibly caused a mild laxative effect.

CONCLUSION:

The antioxidant properties of silymarin (a mixture of at least 4 closely related flavonolignans, 60 to 70% of which is a mixture of 2 diastereomers of silybin) have been demonstrated in vitro and in animal and human studies. However, studies evaluating relevant health outcomes associated with these properties are lacking. Although silymarin has low oral absorption, oral dosages of 420 mg/day have shown some therapeutic potential, with good tolerability, in the treatment of alcoholic cirrhosis. Moreover, silybin 20 to 48 mg/kg/day has shown promise as an antidote for acute mushroom poisoning by Amanita phalloides; however, further studies paying attention to the amount of ingested mushroom and time elapsed before administration of treatment are needed to clarify its role in this indication. Studies in patients with the early onset of liver disease may demonstrate the liver regeneration properties that silymarin is promoted as possessing.
PMID:
11520257
DOI:
10.2165/00063030-200115070-00005
[Indexed for MEDLINE]

 

Curr Pharm Biotechnol. 2012 Jan;13(1):210-7.

Silymarin in the prevention and treatment of liver diseases and primary liver cancer.

Féher J1Lengyel G.

Author information

Abstract

In chronic liver diseases caused by oxidative stress (alcoholic and non-alcoholic fatty liver diseases, drug- and chemical-induced hepatic toxicity), the antioxidant medicines such as silymarin can have beneficial effect. Liver cirrhosis, non-alcoholic fatty liver and steatohepatitis are risk factors for hepatocellular carcinoma (HCC). Insulin resistance and oxidative stress are the major pathogenetic mechanisms leading the hepatic cell injury in these patients. The silymarin exerts membrane-stabilizing and antioxidant activity, it promotes hepatocyte regeneration; furthermore it reduces the inflammatory reaction, and inhibits the fibrogenesis in the liver. These results have been established by experimental and clinical trials. According to open studies the long-term administration of silymarin significantly increased survival time of patients with alcohol induced liver cirrhosis. Based on the results of studies using methods of molecular biology, silymarin can significantly reduce tumor cell proliferation, angiogenesis as well as insulin resistance. Furthermore, it exerts an anti-atherosclerotic effect, and suppresses tumor necrosis factor-alpha-induced protein production and mRNA expression due to adhesion molecules. The chemopreventive effect of silymarin on HCC has been established in several studies using in vitro and in vivo methods; it can exert a beneficial effect on the balance of cell survival and apoptosis by interfering cytokines. In addition to this, anti-inflammatory activity and inhibitory effect of silymarin on the development of metastases have also been detected. In some neoplastic diseases silymarin can be administered as adjuvant therapy as well.
PMID:
21466434

MEDLINE:

A New Type of Liquid Silymarin Proliposome Containing Bile Salts: Its Preparation and Improved Hepatoprotective Effects
Mei Wang, Tingting Xie, Zhanying Chang, Ling Wang, Xiangyun Xie, Yaohong Kou, Hongxia Xu, Xiaoli Gao
PLoS One. 2015; 10(12): e0143625. Published online 2015 Dec 16. doi: 10.1371/journal.pone.0143625
PMCID:
PMC4682635
ArticlePubReaderPDF–1.8MCitation

 

Select item 61558652.
Silymarin/Silybin and Chronic Liver Disease: A Marriage of Many Years
Alessandro Federico, Marcello Dallio, Carmelina Loguercio
Molecules. 2017 Feb; 22(2): 191. Published online 2017 Jan 24. doi: 10.3390/molecules22020191
PMCID:
PMC6155865
ArticlePubReaderPDF–1.4MCitation

 

Select item 61557773.
Role of UDP-Glucuronosyltransferase 1A1 in the Metabolism and Pharmacokinetics of Silymarin Flavonolignans in Patients with HCV and NAFLD
Ying Xie, Sonia R. Miranda, Janelle M. Hoskins, Roy L. Hawke
Molecules. 2017 Jan; 22(1): 142. Published online 2017 Jan 15. doi: 10.3390/molecules22010142
PMCID:
PMC6155777
ArticlePubReaderPDF–1.5MCitation

 

Select item 57801594.
Protective effects of silymarin on triptolide-induced acute hepatotoxicity in rats
Lan Wang, Qiong-Hui Huang, Yong-Xian Li, Yan-Feng Huang, Jian-Hui Xie, Lie-Qiang Xu, Yao-Xing Dou, Zi-Ren Su, Hui-Fang Zeng, Jian-Nan Chen
Mol Med Rep. 2018 Jan; 17(1): 789–800. Published online 2017 Nov 3. doi: 10.3892/mmr.2017.7958
PMCID:
PMC5780159
ArticlePubReaderPDF–2.0MCitation

 

Select item 56227665.
Effects of Oral Administration of Silymarin in a Juvenile Murine Model of Non-alcoholic Steatohepatitis
Veronica Marin, Silvia Gazzin, Sabrina E. Gambaro, Matteo Dal Ben, Sonia Calligaris, Monica Anese, Alan Raseni, Claudio Avellini, Pablo J. Giraudi, Claudio Tiribelli, Natalia Rosso
Nutrients. 2017 Sep; 9(9): 1006. Published online 2017 Sep 12. doi: 10.3390/nu9091006
PMCID:
PMC5622766
ArticlePubReaderPDF–4.3MCitation

 

Select item 47030946.
Silymarin Suppresses Cellular Inflammation By Inducing Reparative Stress Signaling
Erica S. Lovelace, Jessica Wagoner, James MacDonald, Theo Bammler, Jacob Bruckner, Jessica Brownell, Richard Beyer, Erika M. Zink, Young-Mo Kim, Jennifer E. Kyle, Bobbie-Jo Webb-Robertson, Katrina M. Waters, Thomas O. Metz, Federico Farin, Nicholas H. Oberlies, Stephen J. Polyak
J Nat Prod. Author manuscript; available in PMC 2016 Aug 28.
Published in final edited form as: J Nat Prod. 2015 Aug 28; 78(8): 1990–2000. Published online 2015 Jul 17. doi: 10.1021/acs.jnatprod.5b00288
PMCID:
PMC4703094
ArticlePubReaderPDF–800KCitation

 

Select item 55267707.
Effect of silymarin on biochemical indicators in patients with liver disease: Systematic review with meta-analysis
Camila Ribeiro de Avelar, Emile Miranda Pereira, Priscila Ribas de Farias Costa, Rosângela Passos de Jesus, Lucivalda Pereira Magalhães de Oliveira
World J Gastroenterol. 2017 Jul 21; 23(27): 5004–5017. Published online 2017 Jul 21. doi: 10.3748/wjg.v23.i27.5004
PMCID:
PMC5526770
ArticlePubReaderPDF–1.1MCitation

 

Select item 61226328.
Chitosan-functionalized lipid-polymer hybrid nanoparticles for oral delivery of silymarin and enhanced lipid-lowering effect in NAFLD
Jun Liang, Ying Liu, Jinguang Liu, Zhe Li, Qiangyuan Fan, Zifei Jiang, Fei Yan, Zhi Wang, Peiwen Huang, Nianping Feng
J Nanobiotechnology. 2018; 16: 64. Published online 2018 Sep 4. doi: 10.1186/s12951-018-0391-9
PMCID:
PMC6122632
ArticlePubReaderPDF–2.4MCitation

 

Select item 64935659.
Neuroprotective Potential of Silymarin against CNS Disorders: Insight into the Pathways and Molecular Mechanisms of Action
Anupom Borah, Rajib Paul, Sabanum Choudhury, Amarendranath Choudhury, Bornalee Bhuyan, Anupam Das Talukdar, Manabendra Dutta Choudhury, Kochupurackal P Mohanakumar
CNS Neurosci Ther. 2013 Nov; 19(11): 847–853. Published online 2013 Oct 14. doi: 10.1111/cns.12175
PMCID:
PMC6493565
ArticlePubReaderPDF–192KCitation

 

Select item 627411710.
Silymarin Prevents Restraint Stress-Induced Acute Liver Injury by Ameliorating Oxidative Stress and Reducing Inflammatory Response
Sou Hyun Kim, Dal-Seok Oh, Ji Youn Oh, Tae Gen Son, Dong Yeon Yuk, Young-Suk Jung
Molecules. 2016 Apr; 21(4): 443. Published online 2016 Apr 1. doi: 10.3390/molecules21040443
PMCID:
PMC6274117
ArticlePubReaderPDF–2.2MCitation

 

Select item 339829111.
Anti-inflammatory/anti-fibrotic effects of the hepatoprotective silymarin against Schistosoma mansoni-induced liver fibrosis
Naglaa M El-Lakkany, Olfat A Hammam, Walaa H El-Maadawy, Afkar A Badawy, Afaf A Ain-Shoka, Fatma A Ebeid
Parasit Vectors. 2012; 5: 9. Published online 2012 Jan 11. doi: 10.1186/1756-3305-5-9
PMCID:
PMC3398291
ArticlePubReaderPDF–8.4MCitation

 

Select item 567645012.
Silymarin Ameliorates Diabetes-Induced Proangiogenic Response in Brain Endothelial Cells through a GSK-3β Inhibition-Induced Reduction of VEGF Release 
Ahmed Alhusban, Enaam Alkhazaleh, Tamam El-Elimat
J Diabetes Res. 2017; 2017: 2537216. Published online 2017 Oct 25. doi: 10.1155/2017/2537216
PMCID:
PMC5676450
ArticlePubReaderPDF–5.0MCitation

 

Select item 493913913.
Silybum marianum pericarp yields enhanced silymarin products
Sameh F. AbouZid, Shao-Nong Chen, James B. McAlpine, J. Brent Friesen, Guido F. Pauli
Fitoterapia. Author manuscript; available in PMC 2017 Jul 1.
Published in final edited form as: Fitoterapia. 2016 Jul; 112: 136–143. Published online 2016 May 24. doi: 10.1016/j.fitote.2016.05.012
PMCID:
PMC4939139
ArticlePubReaderPDF–1.4MCitation

 

Select item 360416614.
Silymarin inhibits ultraviolet radiation-induced immune suppression through DNA repair-dependent activation of dendritic cells and stimulation of effector T cells 
Mudit Vaid, Ram Prasad, Tripti Singh, Craig A. Elmets, Hui Xu, Santosh K. Katiyar
Biochem Pharmacol. Author manuscript; available in PMC 2014 Apr 15.
Published in final edited form as: Biochem Pharmacol. 2013 Apr 15; 85(8): 1066–1076. Published online 2013 Feb 5. doi: 10.1016/j.bcp.2013.01.026
PMCID:
PMC3604166
ArticlePubReaderPDF–2.6MCitation

 

Select item 368398615.
Effect of Silymarin (Milk Thistle) on Liver Disease in Patients With Chronic Hepatitis C Unsuccessfully Treated With Interferon Therapy: A Randomized Controlled Trial
Michael W. Fried, Victor J. Navarro, Nezam Afdhal, Steven H. Belle, Abdus S. Wahed, Roy L. Hawke, Edward Doo, Catherine M. Meyers, K. Rajender Reddy, The Silymarin in NASH and C Hepatitis (SyNCH) Study Group
JAMA. Author manuscript; available in PMC 2013 Jun 17.
Published in final edited form as: JAMA. 2012 Jul 18; 308(3): 274–282. doi: 10.1001/jama.2012.8265
PMCID:
PMC3683986
ArticlePubReaderPDF–562KCitation

 

Select item 377051816.
Silymarin-loaded solid nanoparticles provide excellent hepatic protection: physicochemical characterization and in vivo evaluation
Kwan Yeol Yang, Du Hyeong Hwang, Abid Mehmood Yousaf, Dong Wuk Kim, Young-Jun Shin, Ok-Nam Bae, Yong-II Kim, Jong Oh Kim, Chul Soon Yong, Han-Gon Choi
Int J Nanomedicine. 2013; 8: 3333–3343. Published online 2013 Aug 28. doi: 10.2147/IJN.S50683
PMCID:
PMC3770518
ArticlePubReaderPDF–1.9MCitation

 

Select item 367579917.
Impact of oral silymarin on virus- and non-virus-specific T-cells responses in chronic hepatitis C infection
Oluwasayo Adeyemo, Hiroyoshi Doi, K. Rajender Reddy, David E. Kaplan
J Viral Hepat. Author manuscript; available in PMC 2014 Jul 1.
Published in final edited form as: J Viral Hepat. 2013 Jul; 20(7): 453–462. Published online 2013 Apr 12. doi: 10.1111/jvh.12050
PMCID:
PMC3675799
ArticlePubReaderPDF–1.7MCitation

 

Select item 388031718.
Silymarin Induces Insulin Resistance through an Increase of Phosphatase and Tensin Homolog in Wistar Rats
Kai-Chun Cheng, Akihiro Asakawa, Ying-Xiao Li, Hsien-Hui Chung, Haruka Amitani, Takatoshi Ueki, Juei-Tang Cheng, Akio Inui
PLoS One. 2014; 9(1): e84550. Published online 2014 Jan 3. doi: 10.1371/journal.pone.0084550
PMCID:
PMC3880317
ArticlePubReaderPDF–1.1MCitation

 

Select item 634882419.
Prophylactic Therapy of Silymarin (Milk Thistle) on Antituberculosis Drug-Induced Liver Injury: A Meta-Analysis of Randomized Controlled Trials
Lina Tao, Xiaoyu Qu, Yue Zhang, Yanqing Song, Si-xi Zhang
Can J Gastroenterol Hepatol. 2019; 2019: 3192351. Published online 2019 Jan 10. doi: 10.1155/2019/3192351
PMCID:
PMC6348824
ArticlePubReaderPDF–955KCitation

 

Select item 362980820.
Interaction of Silymarin Flavonolignans with Organic Anion-Transporting Polypeptides
Kathleen Köck, Ying Xie, Roy L. Hawke, Nicholas H. Oberlies, Kim L. R. Brouwer
Drug Metab Dispos. 2013 May; 41(5): 958–965. Published online 2013 May. doi: 10.1124/dmd.112.048272
PMCID:
PMC3629808
ArticlePubReaderPDF–472KCitation

 

Ovaj tekst i sajt su edukativnog karaktera, namenjeni za opšte obrazovanje i u informativne svrhe, nisu zamena za profesionalni medicinski savet, ispitivanje, dijagnozu ili lečenje.

Nijedan od proizvoda navedenih na ovom sajtu se ne sme smatrati lekom.

 

error: Sadržaj je zaštićen!!