CordyCell

CordyCell2018-09-21T14:29:34+02:00
made_in_usa_goldqailogo
USDA_Organic
GMP_certified

Šta je zapravo lipozomalni vitamin C i kako nastaje, kakva je razlika u odnosu na konvencionalni (obični) vitamin C?

Obaveštenje!

Kako koristiti preparat CordyCell u letnjim mesecima?


S obzirom na visoke temperature, molimo vas da preparat CordyCell držite u frižideru, kako pre otvaranja tako i posle otvaranja flašice. Kada kupite preparat CordyCell, pre prvog otvaranja, nemojte da ga mućkate, vec ga stavite u frižider da se ohladi.
Kada je flašica hladna, onda je otvorite, nakon toga blago promućkajte.
Zbog visoke temperature može da dođe do stvaranja pritiska u flašici i samim tim do curenja sadržaja iz flašice (kao kod Coca-Cole).

Šta je askorbinska kiselina?

Vit C ili askorbinska kiselina je prirodno prisutno organsko jedinjenje sa antioksidativnim svojstvima. Ona se dobro rastvara u vodi pri čemu se dobija blago kiseli rastvor. Askorbinska kiselina je jedna od komponenti vitamina C. Ona je derivat glukoze koji mnoge biljke i životinje proizvode, dok ljudi moraju da je unose putem ishrane.

U živim organizmima askorbinska kiselina deluje kao antioksidant u zaštiti tela od oksidativnog stresa. Vitamin C ima tri glavne uloge u metabolizmu čoveka kao – enzimski kofaktor, hemijski reduktant i antioksidant. Kao donor elektrona, askorbat funkcioniše kao moćan antioksidant, što mu omogućava da neutrališe potencijalne štetne radikale kiseonika koji se proizvode u normalnom toku ćelijskog metabolizma, a askorbat je jedan od mnogih mehanizama koje telo koristi za minimiziranje oksidativnog stresa. Obzirom da je askorbat rastvorljiv u vodi, on može da funkcioniše i u citoplazmi i vanćelijskoj tečnosti. Nedavna istraživanja su pokazala da je trenutno preporučeni unos vitamina C i dalje previše nizak za sve starosne grupe, uključujući i starije osobe. Kod istog unosa vitamina C, starije osobe imaju niže nivoe vitamina C u cirkulaciji u poređenju sa mlađim osobama, možda zbog poremećene apsorpcije vitamina C iz creva ili bubrega.

Prirodna i sintetička askorbinska kiselina su hemijski identične i nema poznatih razlika u njihovoj biološkoj aktivnosti. Mogućnost da se bioraspoloživost askorbinske kiseline iz prirodnih izvora može razlikovati od bioraspoloživosti sintetičke askorbinske kiseline ispitana je u najmanje dve studije na ljudima, ali nisu primećene klinički značajne razlike.
Izvor: Synthetic or Food-Derived Vitamin C – Are They Equally Bioavailable? https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3847730
• Studija 1: – 12 muškaraca (šest pušača i šest nepušača) utvrdila je da je bioraspoloživost sintetičke askorbinske kiseline nešto nadmoćnija nego sok od pomorandže, na osnovu nivoa askorbinske kiseline u krvi, ali se nije razlikovala na osnovu nivoa askorbinske kiseline u leukocitima.
• Studija 2: – 68 muškaraca nepušača otkrila je da je prirodna askorbinska kiselina konzumirana iz kuvanog brokolija i soka od pomorandže jednako biološki dostupna kao i sintetička askorbinska kiselina iz kapsula ili tableta.

Šta je lipozom?

Da bismo utvrdili šta je lipozomalni vitamin C, najpre ćemo videti šta je to lipozom.

U pitanju je fosfolipidna membrana koja obuhvata i transportuje različite supstance u telu. Ona je potpuno identična membranama u našim ćelijama, pa se zato može spojiti sa njima kako bi se oslobodio njen sadržaj.

Naše telo koristi lipozome za transport različitih supstanci, a takođe su korišćeni i u medicini kako bi pomogli u dopremanju lekova.

Lipozomi su napravljeni od ekstrakta lecitina koji sadrži fosfolipide pomešane sa drugim molekulima. Kada se kombinuju sa vodom, fosfolipidi formiraju mikroskopske strukture sa centralnom šupljinom koja sadrži vodu. Unutar te vode moguće je rastvoriti druge molekule, poput vitamina C ili glutationa, kojima je važno da se lako apsorbuju u organizmu.

Dok se hidrofilni molekuli mogu zadržavati unutar vode, hidrofobni molekuli mogu se rastvoriti u samoj membrani i na taj način lipozomi imaju sposobnost da prenose i jedne i druge molekule. Zbog ovakvih svojih jedinstvenih svojstava Iipozomi se koriste za formulacije lekova, izradu suplemenata i kozmetičkih sredstava. Veličina lipozomalnih čestica je važna u zadržavanju najveće moguće količine Vitamina C. Smatra se da je idealna veličina između 100 i 300 nanometara.

Šta je lipozomalni Vit C?

Kada se koristi konvencionalni oralni oblik vitamina C (suplement), kao što su tablete, kapsule ili tečnost, vitamin C se ne apsorbuje efikasno u organizam, a dodatno na njegovu efikasnost negativno može da utiče druga hrana ili suplementi koji se uzimaju istovremeno sa njim. Kao rezultat toga, nivoi apsorpcije variraju i veći deo vitamina C nikada se ne prenese u krvotok, a još manje dospe do ćelija kojima je najpotrebniji.

Da bi se poboljšao proces apsorpcije vitamina C u organizmu, nastao je lipozomalni vitamin C. Pri njegovoj upotrebi, biodostupnost vitamina C u telu je mnogo veća nego kada se uzimaju navedeni konvencionalni oblici u vidu tableta ili kapsula. Uzimanjem lipozomalnog vitamina C, vitamin C se transportuje zajedno sa lipozomima direktno u krvotok i ćelije.

Na ovaj način se trostruko podiže efikasnost vitamina C, koji ostaje u krvi i po nekoliko sati. Zato je lipozomalni vitamin C apsolutno najbolje rešenje kada se želi postići efikasnost ovog vitamina u krvi obezbeđivanjem njegovog visokog nivoa na duži vremenski period.

Svojstva lipozomalnog vitamina C

Lipozomalni vitamin C se mnogo bolje apsorbuje nego konvencionalni vitamin C iz bilo kog drugog suplementa. To se dešava jer se u digestivnom traktu lipozomi spajaju sa ćelijama i na taj način se vitamin C direktno isporučuje u krvotok umesto da se apsorbuje kroz uobičajeni način transporta proteina. To omogućava stopu apsorpcije lipozomalnog Vit C veću od 95%.

cordycell_2

Ljudima koji boluju od raznih hroničnih bolesti uključujući i maligne bolesti  potrebno je da postignu veoma visoke koncentracije vitamina C u organizmu.
Izvor: Intravenously administered vitamin C as cancer therapy: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC14 05876

cordycell_3

Najvažnija karakteristika i prednost  lipozomalnog vitamina C u odnosu na konvencionalni Vit C iz suplemenata i hrane je u tome što je njegova brzina i količina apsorpcije i bioiskoristljivosti u lipozomalnom obliku najveća i daleko prevazilazi prethodne oblike. Lipozomalni Vit C može podići koncentracije vitamina C u krvi, udvostručujući njegovu količinu koja se može postići putem suplemenata ili hrane, uz jednu oralnu dozu koja može dosegnuti koncentraciju od 400 umol/L. Pošto jedna pojedinačna oralna doza može dovesti do nivoa plazme iznad 400 mm L-1, farmakokinetička teorija ukazuje na to da ponovljene doze mogu održavati nivoe znatno iznad ranije preuzetog maksimuma.
Postignuti nivoi vitamina C su veoma impresivni, što znači da je lipozomalni vitamin C mnogo više od jednostavnog farmaceutskog suplementa.

Neki stručnjaci iz oblasti Vitamina C, kao što je Thomas Levy, MD kardiolog u SAD i autor sedam knjiga o zdravstvenim pitanjima, uključujući i “Curing the Incurable: Vitamin C, Infectious Diseases & Toxins”, tvrde da je 6 grama lipozomalnog Vitamina C ekvivalento 50 grama intravenoznog unosa Natrijum askorbata. Lipozomalni vitamin C ne izaziva bilo kakav problem sa probavom, čak i pri velikim dozama on je potpuno bezbedan za ljudski organizam.

Šta je CordyCell?

Iz višegodišnje potvrde istraživanja lekovitosti medicinske gljive Cordyceps sinensis i novijih, sve progresivnijih studija o efektnom dejstvu lipozomalnog vitamina C na maligna i druga hronična oboljenja, nastao je jedinstveni novi proizvod – CordyCell. Kao izvor organskog Cordyceps-a, izabrali smo mikronizovani Full Spectrum Cordyceps Sinensis od Alohe Medicinals, najvećeg proizvođača u svetu sertifikovanih organskih medicinskih gljiva i ujedno najvećeg proizvođača organskog Cordyceps-a, čiji je nivo aktivnih sastojaka 5 puta veći od onih koji su nađeni u najboljim testiranim divljim primercima. Svaka serija Cordyceps-a je podvrgnuta DNK verifikaciji da je identična DNK Cordyceps-u iz prirode. Potvrdu o analizi Cordyceps-a (Certifcate of Analysis) pogledajte na sajtu www.moj-imunitet.com pod “sertifikati”.

CordyCell je preparat baziran na sinergiji medicinske gljive Cordyceps sinensis i lipozomalnog vitamina C, napravljen da bi se zajedničkim dejstvom ova dva činioca obezbedio još bolji i efikasniji preparat za dobrobit našeg organizma. Cordyceps sadrži svih 18 esencijalnih aminokiselina, mnoge šećere (mono-, di- i oligo- saharide), kao i mnoge komplekse polisaharida, proteina, sterola, nukleozida, mikro- i makro- elemenata. Njegov najznačajniji sastojak je kordicepin, koji se smatra glavnim biološki aktivnim principom ove gljive i hemijski predstavlja analog nukleotida strukturno sličnog adenozinu. Zatim, gljiva Cordyceps sadrži još i ergosterol (provitamin vitamina D2), glukozamin, selen, biološki aktivne amine (kordimin, CMP) i biološki aktivne polisaharide. Cordyceps pokazuje značajan antioksidativni efekat koji potiče najvećim delom od polisaharida.

Važna dejstva Cordyceps-a su imunomodulatorno dejstvo, antitumorsko, antimetastatsko, anti-inflamatorno, antimikrobno, hipolipemijsko, hipoglikemijsko, dejstvo protiv starenja, neuro i renoprotektivno dejstvo, i dejstvo otklanjanja zamora.

Ovaj tekst i sajt su edukativnog karaktera, namenjeni za opšte obrazovanje i u informativne svrhe, nisu zamena za profesionalni medicinski savet, ispitivanje, dijagnozu ili lečenje.

Aloha Medicinals
error: Kopiranje sadržaja sa ovog sajta nije dozvoljeno!